Friday, October 15, 2010

Homo sapiens

Din ciclul "Eu sunt barbat si fac ce vreau", va prezint barbatul caruia i se cuvine orice si are tot dreptul de a-si lovi nevasta.
Toti auzim de astfel de cazuri, din ce in ce mai frecvente. "Badea Gogu in vale si-a batut nevasta, dupa ce a venit acasa de la munca, sub pretextul ca in ciorba sa a gasit 4 bucati de cartofi".
Acesti homo, ca sapiens le lipseste, se cred in putere sa isi trateze concubinele cu o palma dupa cap ori de cate ori ceva nu e in regula. De ce? Probabil ca la un moment dat in viata lor, tatal acestui specimen, i-a spus ca femeia e buna numai sa stea acasa la cratita si daca greseste, trebuie lovita sa realizeze greseala. Si ca orice sfat care il primim de la omul pentru care avem cel mai mare respect ca copil, il bagam in cap si il aplicam ulterior.
Si asa ajunge aceasta gorila neevoluata sa isi bata joc de femeia care a jurat sa o respecte in biserica si sa o trateze ca pe propria sclava. Partea trista e ca ori femeia suporta acest tratament pentru ca nu are unde sa se duca, sau mai rau, se complace cu ideea pentru ca "il iubeste".
"Eu sunt barbat, tu esti femeie. Daca eu iti ordon sa sari in fantana, tu sari". Si asa se nasc stiriile cu care media isi umple timpul pe langa altele.
Ce ar trebui facut pentru aceste elemente? Pusi la zid si impuscati. De ce? Pentru simplul motiv ca nu au capacitatea mintala sa realizeze ce fac, deci sa ii faci sa sufere nu merge.
Un alt specimen din aceasta categorie, este Homo Erectus. Varianta mai putin evoluata a celui mentionat mai sus, care bea ca un animal, mananca ca un animal si cand vine vorba de procreere, ia o bata, isi loveste aleasa in cap lasand-o inconstiienta dupa care isi face treaba. E specia de animal biped care e de parere ca actul de procreere i se cuvine indeplin, oricand are el dorinta aceasta, indiferent de parerea celeleilate entitati.
Bun, azi am enumerat doua din multele categorii de oameni care se cred mai presus de orice si care stagneaza evolutia speciei.

No comments:

Post a Comment